PRAAT NIET OVER ONS, MAAR MET ONS

Wat we doen

Wij zijn de jeugd. Iedereen spreekt over onze toekomst en onze uitdagingen. Maar bijna niemand neemt de tijd om te luisteren naar wat wij zélf te vertellen hebben. Door in dialoog te gaan, ontstaan er nieuwe invalshoeken en nieuwe inzichten in thema’s als onderwijs, politiek, media,…

Op verschillende manieren creëren wij die dialoog. We gaan in gesprek met elkaar, met onze omgeving, met middenveldorganisaties, met de media en met beleidsmakers. Op die manier willen we zo veel mogelijk impact hebben op de maatschappelijke uitdagingen waar we mee geconfronteerd worden.

J100 meetings

Droomhut

J100 top

Andere activiteiten

Wijkwandelingen

ONZE GESCHIEDENIS

Waarom bestaat de J100?

In 2015 tweette een student een grap die leidde tot een absurde en disproportionele reactie van de veiligheidsdiensten. Jongeren voelden zich geviseerd en niet meer veilig. Daarom organiseerden verschillende jeugdwerkingen samen een overlegmoment tussen jongeren, het stadsbestuur en de jeugdorganisaties. Uit dat overleg werd het jongerencollectief J100 opgericht.

De ondersteunende organisaties

Bazzz

Jongeren in een superdiverse stad actief laten bouwen aan een sterk zelfbewustzijn, een positief zelfbeeld en massa’s zelfvertrouwen. Een plek waar elke jongeren zichzelf kan zijn. Op elk moment.

Betonne Jeugd

Betonne Jeugd is een werking voor jongeren in armoede van 0 tot 30 jaar, jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

Fleks

Fleks is een jeugdwerkorganisatie uit Deurne die jongeren de kans wil geven om zichzelf te ontwikkelen, te ondernemen en een netwerk uit te bouwen.

Formaat

Formaat is een netwerk van open jeugdwerkinitiatieven die jongeren en jeugdwerkers ondersteunt en stimuleert.

GITC

Girls in the City is een jeugdwerking voor meisjes en non-binaire jongeren van 12 tot 18 jaar. Met weerbaarheid en transformerend leiderschap als leidraad.

JES

JES is een jeugdorganisatie voor alle kinderen en jongeren in Antwerpen. Ze ondersteunen hen op het vlak van vrije tijd, onderwijs, werk, opleiding en welzijn.

Kras Jeugdwerk

Kras biedt een breed en laagdrempelig vrijetijds- en welzijnsaanbod waarmee ze elk jaar duizenden kinderen en jongeren kunnen ondersteunen in verschillende aandachtswijken in Antwerpen.

Moving Ground

Moving Ground vzw werkt drempels voor stadsjongeren weg met dans, theater, muziek en spoken word.

Roots

Roots biedt breed jeugdwerk, waarbij jongeren centraal staan en waarbij ze dankzij een breed scala aan activiteiten de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen binnen verschillende levensdomeinen.

Saamo

SAAMO is een organisatie die mensen met een migratieachtergrond, daklozen en andere kwetsbare groepen ondersteunt en integreert. Ze werken aan coalities voor democratie, solidariteit en mensenrechten in verschillende regio’s en thema’s.

Safe Space

Safe Space is een inloophuis dat jongeren de ruimte biedt om te groeien en te ontwikkelen. Het biedt hulp aan jongeren met verschillende soorten problemen, zoals emotionele, sociale en mentale problemen.

StampMedia

StampMedia is het eerste jongerenmedia-agentschap in Vlaanderen dat de stem versterkt van alle jongeren in de media.

Uit De Marge

Steunpunt voor jeugdwerk en jeugdbeleid met kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie.

Young Fenix

Young Fenix is een vrijwilligersteam dat je helpt met je kwetsbaarheid, opvoeding, huidskleur, seksuele oriëntatie of andere zorgen. 

YUE

YUE wil dat jongeren weten wat hun rechten zijn, en hoe belangrijk het is om ervoor op te komen. Ze zijn een team dat streeft naar een eerlijkere wereld, voor ons allemaal.